Ons tweede nestje

Aloe is op mijn verjaardag (31 juli) bevallen van wel vijf kittens! 😻 Rond 11.00 uur was de eerste er en de laatste kwam om 12.33 uur ter wereld. Op volgorde:


1. Cinnamon met een beetje wit korthaar poesje
2. Rood wit (harlekijn) korthaar kater
3. Cinnamon tortie bicolour korthaar poesje
4. Zwart langhaar poesje
5. Chocolate smoke met een beetje wit langhaar kater


#31-07-2020:
Aloe slaapt al heel lang heel vaak in de werpkist, dat is gewoon haar favoriete slaapplek. Uiteraard toen ze moest bevallen vond ze het ineens geen geschikte plek en wilde ze in de hoge krabpaal in het mini hangmatje gaan bevallen. Totaal niet handig want met mijn kleinheid, kom ik daar niet eens bij😅. Dus ik heb haar er meermaals uitgehaald en toen maar de voerton erin gedaan zodat ze er niet meer bij kon. Ja gemeen, maar dat was gewoon echt geen optie. Daarna werd heel de werpkist overhoop gehaald, terwijl ik de matjes zo mooi had neergelegd.🙄🤣 De bevalling ging vervolgens erg goed en snel in de werpkist, alleen had Aloe al een paar dagen diaree en wat we gaven heeft een werkingsduur van 2/3 dagen. Tijdens en na haar bevalling had ze er dus nog steeds last van. En ik bedoel dan ook niet een beetje. Er werden vijf prachtige kittens geboren in verschillende kleurtjes. 😻


#01-08-2020:
De volgende ochtend had ze de kittens verplaatst, wat ik niet gek vond aangezien ze haar hele werpkist had onder gepoept. Ze is ook nog eens een langhaar en hoewel ik haar achterkant wel wat had bijgeknipt, zat ze compleet onder. Dus voor tweede keer langs de dierenarts om weer wat anders te geven. Daarnaast merkte ik dat de cinnamon wit die juist als eerste ging drinken, niet dronk of niet meer dronk. Ook geen kittenmelk. Het enige wat ze deed was slapen.. Misschien vocht op de longen. Dus na heel veel uur proberen aan te leggen, voor de derde keer naar de dierenarts, nu met kitten, want zonder het kitten te zien geven ze niets mee. Vervolgens kon ik pas na drie uur terecht en lieten ze me ook nog eens 45 minuten wachten toen ik daar was. Ik snap dat er andere spoedjes tussendoor komen, maar ik kon op de excuses van de dierenarts geen aardig antwoord geven dus ik zei maar niets. Ik maakte me namelijk zo zorgen om mijn kitten, bleef ze wel warm genoeg, straks gaat ze ineens dood hier dacht ik... Het was weekend en avond dus zij was ook een spoed. De dierenarts kon overigens niets vinden. Ik had alvast een voedingssonde meegenomen zodat de dierenarts het mij even voor kon doen. Dat deed ze wel, maar zonder voeding en ik vond het niet heel duidelijk. Ik mocht weer naar huis en ik kon het thuis gaan uitvogelen. Gelukkig zijn er filmpjes op YouTube over sondevoeding geven en uiteindelijk, met heel veel zweet op mijn voorhoofd is het gelukt. Anderhalf uur later zag ik der ineens een tepel pakken en zag ik der drinken. Wat een opluchting. Ze had dus echt even de kracht nodig.


#02-08-2020:
Halleluja het kitten heeft het drinken nu helemaal door. Helaas kwam nu het volgende probleem. Mastitis, ontstoken melkklieren van twee van Aloe haar tepels. Dat doet heel erg zeer. Ik heb veel gemasseerd, gekoeld en (tevergeefs) kittens aan zitten leggen aan die tepels. Aan het einde van de avond kon ik zien dat het toch heeft gewerkt, want het was aanzienlijk minder geworden.


#03-08-2020:
De mastitis werd steeds minder gelukkig. Helaas waren de gewichtjes van de kittens nog niet erg goed en werd er ook echt afgevallen. Het rood-witte kitten heb ik daarom bijgeflest. De choc-smoke en uiteindelijk ook de drie-kleur heb ik een sondevoeding moeten geven omdat zij de fles niet accepteerden. Toch wilde ik zo min mogelijk bijvoederden omdat Aloe haar melkgift nog wat meer op gang moest gaan komen. Dat lukt alleen als de kittens bij haar drinken. Omdat Aloe zo een diaree had en daarna dus bijna niet gepoept werd, durfde ik nog niet te starten met Emeprid. Dat is iets tegen misselijkheid/braken maar helpt ook de melkgift te stimuleren. In overleg met de dierenarts er vandaag toch mee begonnen.


#04-08-2020:
De kittens zijn voor het eerst allemaal een beetje bijgekomen. Alleen de cinnamon wit doet het heel goed, de rest komt maar een beetje aan, maargoed ze komen aan! Het rood witte kitten geef ik vandaag ook weer even een kracht flesje, misschien meer, die is maar twee gram bijgekomen sinds gister en maar vier gram als je kijkt naar het geboortegewicht. Hij drinkt wel ook bij Aloe. Emeprid geven aan Aloe ging nu wat moeilijker aangezien ze nu wist wat ik in haar bekje ging spuiten, maar ook weer gelukt. De tepels waarvan de melkklieren ontstoken waren wilde de kittens niet, maar daarnet zag ik het drie-kleurtje eruit drinken! Nou voor nu hopen en hopen dat de kittens goed bij gaan komen. 😻