Dekking
20 maart 2018 heb ik Aloe meegenomen naar haar date Iki Beer van de Haber. Een Brits korthaar kater in de kleur Choc wit. De volgende dag hadden ze het al erg gezellig samen en een paar dagen later heb ik haar weer mogen ophalen.

Binnen twee weken werd al duidelijk dat ze zwanger was. Haar tepels spraken boekdelen. Ook haar gedrag veranderde. Haar gehele zwangerschap heb ik alleen maar mogen genieten. Wat was ze (extra) lief!!


27 mei 2018 is ons allereerste nest geboren! ❤️

Rond 11.30 uur werd Aloe ineens heel onrustig. Heen en weer lopen en miauwen. Ik ging bij de werpkist zitten en riep haar steeds om daar te komen liggen. Na een tijdje heen en weer gewandel, is ze daar gaan liggen, heel hard miauwend. Ze keek mij constant vragend aan, van wat gebeurt er? Ze ging ontzettend hard hijgen en ineens ging ze in plaats van miauwen, echt schreeuwen, ik schok me echt rot. Ik voelde me zo machteloos en hoewel ik echt rustig voor haar probeerde te blijven, straalde ik waarschijnlijk doodsangsten uit. Hier dacht ik, dit doe ik nooit meer. Ik ben nog nooit zo bang en zenuwachtig geweest in mijn hele leven.


❤️ Milligan’s Dedennee ❤️

Brits korthaar poesje

Cinnamon bicolour 

 

Gelukkig vlak na deze gil, werd rond 12.15 uur ons eerste kitten geboren! Een Brits korthaar poesje cinnamon wit. Ze lag in stuit, wat het gegil verklaart. Mijn eerste gedachte was, die is te klein, die gaat het niet redden. Dat was puur uit onervarenheid, op foto’s lijken ze gewoon groter! Ze woog 63 gram, dat is licht maar wel te doen.

 


❤️ Milligan's Aurorus ❤️

Brits langhaar kater

Red 

 

Vrij snel na Dedennee volgde het volgende kitten met ook nog wel wat gegil. Dit bleek later mijn lieveling te worden. Een rood Brits langhaar katertje met een geweldig karakter!

 


❤️ Milligan's Teddiursa ❤️

Brits korthaar kater

Rood bicolour

 

Nog geen uur later kwam de derde kater heel soepel, ook rood, of hé, met een beetje wit erbij.

 


❤️ Milligan's Phanpy ❤️

Brits langhaar kater

Black smoke bicolour

 

Ik had zelf gerekend op twee a drie kittens, maar na een half uur kwam er toch nog ééntje bij! Een zwarte kater! Ohnee, toch ook weer met een klein beetje wit. Achteraf bleek hij zelfs niet zwart wit te zijn, maar zwart smoke met wit! Hierdoor hebben we de gegevens in het stamboek moeten laten aanpassen. Het bleek namelijk dat niet alleen Phanpy smoke was, maar hierdoor moest ook zijn moeder Aloe, zijn grootmoeder en zijn overgrootmoeder smoke zijn en dat stond niet op de stambomen. 

 


Hoewel de bevalling eigenlijk heel goed is gegaan, was ik nog steeds erg onrustig. Aloe was namelijk niet rustig. Ze bleef hijgen en de kittens dronken niet. De melk van Aloe moest nog op gang komen. Het was 27 graden buiten, wat betekent dat het in de kamer meer dan 30 graden zou zijn geweest. Ik raakte van binnen toch wel in paniek. De gewichten waren van licht tot redelijk. In de avond toch maar vast gewogen en helaas waren ze allemaal afgevallen. Hier dacht ik opnieuw, dit doe ik nooit meer. Aangezien ik mijzelf goed dacht voorbereid te hebben, wilde ik gaan bijflessen. Toen kwamen er toch weer veel vraagtekens naar boven, maar hebben andere fokkers mij geholpen waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben! Nu moest ik daadwerkelijk gaan flessen. Ja, uiteraard, ook dat lukte mij niet. Het leek zo makkelijk in theorie...Toch maar de ochtend afgewacht en gehoopt dat de melkproductie wat op gang zou komen en de kittens zouden drinken. Helaas, ze waren afgevallen dus de allerliefste hulptroepen ingeschakeld en die kwamen meteen! ❤️ Kim en Brigitte van cattery Yes It Is, hebben mij geleerd hoe ik moest flessen en hebben ook even de gehemeltes gecontroleerd, allemaal goed! Zij merkte op dat ze wel drinken bij Aloe maar dat ik het poesje beetje moet helpen met aanleggen. Nu dan eindelijk een klein beetje rust in mijn bol. 

 

Aloe heeft tijdens de bevalling praktisch alles zelf gedaan. Ik mocht alles bij der in de kist, maar als ik de kittens oppakte en ze gingen piepen, dan werd ze wel een beetje boos. Een super moeder dus! Ik ben zo trots op mijn meisje! ❤️

 

Kortom een hele heftige ervaring maar wat heb ik genoten van dit nestje. Ik kan bijna niet wachten tot een volgend nestje!