Welkom » ♀ Aloe

IC. Royal Flush Aloe

Ras: Brits langhaar

Geboren op 17 april 2016

Kleur: Blauw tortie smoke met wit

Vader: Vitas Little MarshMallow 

Moeder: Beau van de Rinkeldekinkel 

 

Over Aloe

Aloe hebben wij opgehaald in Lelystad bij Cattery Royal Flush. Ons mooie meisje kijkt daadwerkelijk altijd eerst even de kat uit de boom voor zij mensen komt begroeten. Ze houdt van geaaid worden, ligt graag voor je, naast je en achter je, maar ze is geen schootkat. Wel komt ze maar al te graag tijdens het slapen tegen me aanliggen, want dat is toch wel lekker warm. Ze is dol op spelen en houdt van tv! Aloe doet het goed op show en is dan ook internationaal kampioen geworden bij de FIFe.

Rasstandaard
Aloe heeft een erg compact lichaam met een goede ronde kop, goed geplaatste oortjes, mooi recht neusje, mooi rond voorhoofd, redelijke kin en een prima gebit. Ze heeft mooi rechte, korte, brede pootjes en ronde voetjes. Over haar ogen zijn de keurmeesters heel enthousiast, ze zijn groot, rond en goed geplaatst. Ook haar oogkleur is mooi. Haar lichaam is kort en stevig en cobby geplaatst en is in balans. Haar staart is goed kort, breed en vol behaard. Ze heeft een prima vachtstructuur, soms wat te zacht en in de winter wat te lang. Over haar vachtkleur was veel discussie. Ondertussen is na haar eerste nestje duidelijk geworden dat Aloe smoke is. Ze is blue tortie smoke bicolour. Ze heeft helaas te weinig wit voor show. 

 

De kittens van Aloe krijgen een stamboom

We hebben ondertussen de overstap gemaakt naar de FIFe. Een groot voordeel hiervan is dat ondanks Aloe haar vader een Pers is, de kittens van Aloe een volwaardig stamboom krijgen! 

 

Uitslag DNA-test 9 februari 2017
PKD (erfelijke nieraandoening) Negatief
Bloedgroep A
Drager van Cinnamon
Uitslag Snap Combo-test 5 augustus 2019
FIV (aids) Negatief
FeLV (leukemie) Negatief
Uitslag echografie 8 juli 2019 door erkend radioloog Ebert Warmerdam
HCM (hartspieraandoening) Negatief
Uitslag Snap Combo-test 21 augustus 2017
FIV (aids) Negatief
FeLV (leukemie) Negatief
Uitslag echografie 21 augustus 2017 door erkend radioloog Ilse Tiemessen
HCM (hartspier- aandoening) Negatief
PKD (erfelijke nieraandoening) Negatief

Aloe wordt voor ieder nestje getest op HCM via echografie. Wij doen dit bij een erkend radioloog. Ook op Fiv en Felv wordt jaarlijks getest. Alle testen zijn uiteraard bij ons in te zien.