Kattenshows

Regelmatig gaan wij met Legend en Aloe naar kattenshows. Hieronder vind je onze showplanning en de resultaten van de vorige shows. 

 

Planning:

Op dit moment hebben wij geen shows op de planning staan.

 

Kattenshows 2019

Fife Felikat International catshow 24 maart 2019 in Huizen

💗 IC Royal Flush Aloe 💗

Brits langhaar blauw tortie smoke met wit.

Aloe werd deze dag door twee keurmeesters gekeurd. Ze kreeg van allebei de keurmeesters (de tweede en derde) CAGCIB.

Keurmeesters: Francesco Cinque en Penny Bydlinski

 

North Sea winner show in Uitgeest

16 en 17 februari 2019

 

💖 Milligan’s Dedennee 💖 (Marley) 

Brits korthaar cinnamon wit junior.

Marley werd genomineerd voor best in show! Hartstikke trots op haar!

Keurmeester: Eric Reijers

 

💗 IC Royal Flush Aloe 💗

Brits langhaar blauw tortie smoke met wit.

Over Aloe was de keurmeester heel erg enthousiast. Ze kreeg dan ook met gemak haar eerste CAGCIB als smoke zijnde sinds we haar kleur hiernaar hebben aangepast.

Keurmeester: Gianfranco Mantovani

 


 

Fife Felikat show in Nieuw-Vennep op 13 januari 2019

 

💖 Milligan’s Dedennee 💖

Marley deed het bijzonder goed deze dag op show! Ze kreeg een EX 1 en werd genomineerd voor best in show!! Hierdoor heeft ze zich ineens gekwalificeerd voor de NSW show!! 

 

Kattenshows 2018

 

Fife Felikat show in Rijswijk op 4 november 2018

 

❤️ Milligan’s Aurorus ❤️

Aurorus kreeg zeer lovende woorden van de keurmeester en een EX 1! Aurorus woonde al bij zijn nieuwe eigenaren dus kon ik hem niet van te voren groomen. Hij had zoveel krullen dat we die er niet meer op tijd uitkregen. Wat is hij toch een relaxt mannetje. Hij vindt alles prima. Aurorus mocht terugkomen voor nominatie! De keurmeester vond hem prachtig, maar vond hem uiteindelijk niet goed genoeg gegroomd voor nominatie.

 

💙 Milligan’s Phanpy 💙

Phanpy kreeg net als Aurorus zeer goed commentaar! De keurmeester was heel erg enthousiast gaf hem zijn EX 1 en vroeg hem terug te laten komen voor nominatie. Helaas heeft Phanpy te weinig wit en wilde hij zich niet in showhouding presenteren waardoor de keurmeester hem niet wilde nomineren. 

 

De keurmeester wilde mij huiswerk meegeven voor de volgende keer zodat aurorus dan goed gegroomd is. Helaas was dit voor allebei de kittens hun laatste show en genieten ze nu van een heerlijk leven bij hun nieuwe eigenaren!

 

💖 Milligan’s Dedennee 💖

Ook Marley was aanwezig op deze show met haar personeel van Cattery Yes It Is. Het was geweldig om het verschil tussen haar en haar broers te zien. Marley deed het ook weer hartstikke goed op show. Ze kreeg een EX 1 en ze mocht terugkomen voor nominatie. De keurmeester gaf aan dat ze wat groter had mogen zijn voor haar leeftijd en toen ging de nominatie naar een ander poesje die later ook BIS werd. 

 


Kitten- en castratendag 21 oktober 2018

Milligan’s Dedennee werd door haar nieuwe eigenaren meegenomen op deze speciale show. Ze was heel relaxt en kreeg lovende commentaren en een U1 van de keurmeester. 

 


Onafhankelijke show van de NVVK in Rotterdam 9 september 2018

 

De lieve kittens van Aloe zijn op deze dag voor het eerst op show geweest en trotser kan ik niet zijn! Wat waren ze relaxt en wat hebben ze veel mensen verliefd gemaakt door lekker te spelen en lief te kijken!❤️😜

 

Dubbel trots ben ik op Phanpy mijn black smoke bicolour Brits langhaar katertje. Hij werd samen met Aurorus genomineerd voor best in show en Phanpy werd uiteindelijk: BEST IN SHOW!!!😻

 

💖 Milligan’s Dedennee 💖
- U1
🧡 Milligan’s Teddiursa 🧡
- U1
- Heeft veel harten gestolen🤣
❤️ Milligan’s Aurorus ❤️
- U1
- Nominatie best in show
💙 Milligan’s Phanpy 💙
- U1
- Nominatie best in show
- Best in show!!!

 

Phanpy zat als enige individueel bij een andere keurmeester wie Phanpy nomineerde. Aurorus was ook genomineerd waardoor Aurorus en Phanpy tegenover elkaar stonden voor BIS wat natuurlijk super gaaf was! 😻

 


Onafhankelijke show van de NLKV in Baarn 4 maart 2018

 

Ik wilde met Aloe nog één show doen voor ze op date mocht. Deze show kwam het beste uit. Ze werd deze dag kampioen bij de onafhankelijke vereniging NLKV waar wij toen nog lid van waren. 

 

Fife Felikat show in Nieuw-Vennep 14 januari 2018

* IC Royal Flush Aloe

Derde titelpunt voor Groot Internationaal kampioen: CAGCIB 

Het was weer een gezellige show met vrienden en nieuwe gezichten.  Aloe was heel relaxt en kreeg ondanks haar te weinig wit, haar derde CAGCIB! 

Keurmeester: Luigi Comorio


Kattenshows 2017

 

FiFe Felikat kerstshow in Schiedam

17 december 2017

Het was een hele gezellige kleine show. Aloe deed het super goed. Ze was heel relaxt en ze zag er naar mijn idee op haar best uit sinds ik haar heb, maar helaas heeft ze haar titelpunt voor groot internationaal kampioen dit keer niet gekregen, puur om haar te weinig wit aandeel. Ik wist al dat het in deze klasse moeilijker ging worden i.v.m. haar wit, maar omdat we al twee punten hebben gekregen in deze klasse, één op de Wereldshow en de ander in Groningen, kwam dit toch wel even hard aan. Heel jammer, maar aangezien ze wel al twee punten heeft in deze klasse, gaan we nog wel door met showen en hopen dat ze uiteindelijk toch Groot Internationaal kampioen kan worden ondanks haar te weinig wit aandeel. 

Legend is voor het eerst niet meegegaan naar show. Ik merkte aan hem dat hij het de laatste paar keer niet meer zo fijn vond en om die reden mag hij even een tijdje thuis blijven. Misschien dat we het later nog een keer proberen, of op een onafhankelijke show.


FIFe Felikat Wereldshow in Rijswijk

28 en 29 oktober 2017

Legend en Aloe kregen allebei hun tweede titelpunt voor Groot Internationaal kampioen: CAGCIB 

Wat heb ik mijn ogen uitgekeken deze twee dagen! Ik heb genoten van de show, van de katten en de gezelligheid met iedereen! Er werd maar één dag gekeurd, de tweede dag konden we genieten van de best in show verkiezing.

Legend en Aloe hebben hun tweede CAGCIB behaald en mochten allebei terug komen voor nominatie en ja, dat vonden wij toch al heel gaaf! Er werden namelijk veel mooie katten ook niet teruggeroepen. 

 

Keurmeester van Aloe: Sebastian Pruchniak


FIFe Mundikat show in Groningen

 

7 oktober 2017

Legend en Aloe kregen allebei hun eerste titelpunt voor Groot Internationaal kampioen: CAGCIB

Op zaterdag 05.45 uur zijn we naar Groningen gereisd voor deze show. Sinds 1 oktober is de Brits langhaar erkend bij de FIFe. Deze show was dan ook de eerste show in NL waarbij de Brits langhaar mee mocht doen aan de verkiezing. Aloe kreeg haar eerste titelpunt voor Groot Internationaal Kampioen. De keurmeester had drie korthaar poezen en Aloe terug laten komen voor nominatie best in show. Van deze vier werd Aloe tweede en daar ben ik toch al trots op! Ze had gewoon bijna een nominatie!

 

Keurmeester van Aloe: Luigi Comorio

 

Ook Legend kreeg zijn eerste titelpunt voor Groot internationaal kampioen en mocht ook weer terugkomen voor nominatie, maar helaas, hij zit niet goed in vacht. Dat wist ik wel, maar wilde hem toch meenemen.


FiFe Felikat show in Nieuw-Vennep 

 

16 en 17 september 2017

Legend en Aloe kampioensklasse: CACIB

Op allebei de dagen hebben ze hun CACIB gehaald! Dit betekent dat ze nu INTERNATIONAAL KAMPIOEN zijn en dat ze daarmee gekwalificeerd zijn voor de wereldshow ❣️❣️❣️❣️

De keurmeesters hebben Legend allebei de dagen weer gevraagd terug te komen voor nominatie bis, maar helaas. Hij moet nog te veel ontwikkelen en hij zit nog niet goed in vacht. Aloe mocht nog niet meedoen voor de nominaties i.v.m. de erkenning vanaf oktober, maar had van de keurmeester wel terug mogen komen als het wel mocht! Super compliment!

 

Keurmeesters van Aloe

16 september 2017: Laura Scholten

17 september 2017 Bobby Funk

 

Legend kreeg van de keurmeester nog een extra oorkonde voor "Leukste teddybeertje van de keurmeester"!


FiFe Felis Belgica zomershow in Tienen België

 

20 augustus 2017

Legend kampioensklasse: CACIB

Vandaag kreeg Legend zijn eerste CACIB titelpunt voor Internationaal kampioen en mocht terug komen voor nominatie best in show, helaas verloren.

Aloe kampioensklasse: CACIB

Ook zij heeft haar eerste CACIB titelpunt voor Internationaal kampioen behaald!

Keurmeester: Donatella Mastrangelo

 

19 augustus 2017 

Legend en Aloe open klasse: CAC

Ze hebben allebei hun derde CAC verdiend en daarmee zijn ze KAMPIOEN geworden bij de FiFe!

Keurmeesters van Aloe: G. Fraga y Guzman + Donatella Mastrangelo


Mundikat show in Almere

10 juni 2017

Legend open klasse: CAC

Hij heeft zijn tweede CAC titelpunt gekregen en mocht terug komen voor nominatie best in show, dat was wel weer even spannend, maar helaas.

Aloe open klasse: CAC

 • Ze heeft haar tweede CAC gekregen.
 • Keurmeester: Eric Reijers
 • Bij de FIFE is er nog geen officiële best in show verkiezing voor de Brits langhaar. Omdat de Brits langhaar pas vanaf oktober 2017 erkend zal zijn, werd er toch een klein showtje gemaakt en bepaald welke Brits langhaar de beste was. Aloe mocht hieraan meedoen, maar dat zegde niet veel gezien er maar weinig waren. Helaas verloren, van een echt prachtige kat.

Legend en Aloe hebben allebei echt super commentaren en complimentjes van de keurmeester gekregen! 

We hadden normaal een dubbele kooi, maar die waren niet aan elkaar gekoppeld dus dan maar bij elkaar in één kooi.

Aloe oog in oog met Cosmos van cattery Brittoya's Dream


17 april 2017

Mundikat Internationale kattenshow in Nieuwegein

Mundikat is een vereniging die aangesloten is bij de overkoepelende organisatie FIFE. Hier gelden net wat andere voorwaarden. We moesten daarom dan ook opnieuw beginnen met het behalen van kwalificaties.

 • Legend open klasse:
  • CAC dit was zijn eerste titelpunt voor kampioen bij de FIFE.
  • We mochten later nog terugkomen met Legend bij de keurmeester. De keurmeester ging Legend vergelijken met een aantal andere katten. De kat die hij hieruit het beste vond, werd genomineerd voor best in show. Dit is anders dan bij de onafhankelijke verenigingen. Als je bij de onafhankelijke verenigingen terug moet komen, is de kat al genomineerd en wordt de best in show gekozen. Legend mocht dus bij de FIFE terugkomen, maar werd niet genomineerd.
 • Aloe open klasse: 
  • CAC dit was haar eerste titelpunt voor kampioen bij de FIFE.
  • Keurmeester: G Fraga Y Guzmán
  • De keurmeester vond haar een "very promising young female" en was erg enthousiast over haar bouw en verhoudingen. Het enige minpuntje is haar vacht, te veel haar en net iets te weinig wit.
  • Ook was Aloe jarig vandaag. 1 jaar alweer! Mjauw mjauw hoera!

2 april 2017 

N.V.v.K. Internationale Kattenshow in Rotterdam

 • Legend open klasse katers kampioensklasse, resultaat:
  • CACIB dit was zijn eerste internationale titelpunt.
  • Best in variëteit.
  • Nominatie voor best in show.  Helaas had Legend er echt geen zin in  en kon ik hem niet in de showhouding houden. Dat maakte absoluut niet uit. Ik was al enorm trots!
 • Aloe open klasse poezen, resultaat:
  • Aloe kreeg haar tweede titelpunt CAC.
  • Genomineerd voor best in show! Helaas niet gewonnen, maar ze deed het echt geweldig, zo relaxt. Super commentaren van de keurmeester gekregen, ook over haar vacht!

5 maart 2017

NLKV show in Sliedrecht

 • Legend open klasse katers, resultaat:
  • CAC dit was zijn derde en laatste titelpunt en daarmee is hij KAMPIOEN!
 • Aloe open klasse poezen, resultaat:
  • Uitmuntend 2 met wel een prachtig keurrapport!

12 februari 2017

BCF show in Turnhout België

 • Legend open klasse katers, resultaat:
  • CAC dit was zijn tweede titelpunt.
 • Aloe haar derde en laatste rasdeterminatie, resultaat:
  • Brits langhaar, blauw tortie wit. 
 • Aloe open klasse poezen, resultaat:
  • CAC dit was haar eerste titelpunt.

29 februari 2017

Neocat wereldshow in Houten

 • Legend open klasse katers, resultaat: 
  • CAC dit was zijn eerste titelpunt.
 • Aloe haar tweede rasdeterminatie, resultaat:
  • Brits langhaar, blauw tortie wit.
 • Aloe kittenklasse 6 tot 10 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1

 

Kattenshows 2016

 

6 november 2016

BFRV Show in Duffel België

 • Legend kitten klasse 6 tot 9 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1 + Speciale prijs + Nominatie Best in show + Best in show!!

 

16 oktober 2016

BKV 94 vzw show in Zandhoven België

 • Legend kittenklasse 6 tot 10 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1 + Nominatie Best in show. 

9 oktober 2016

NRKV Show te Wassenaar

 • Aloe haar eerste rasdeterminatie, resultaat:
  • Brits langhaar, blauw tortie wit.
 • Aloe kittenklasse 3-6 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1
 • Legend kittenklasse 6-9 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1

18 september 2016

N.V.v.K. Internationale Kattenshow te Rotterdam

 • Legend kittenklasse 6-9 maanden, resultaat:
  • Uitmuntend 1